Warning: A non-numeric value encountered in /home/u/u1326050/www/stockholmskakel/wp-content/plugins/neko-vcaddons/public/partials/neko-vc-heading.php on line 51

Skillnaden mellanKakel & Klinker

till dig som ärPrivatkund

Vår personal tar emot dig med stor kunskap och erfarenhet i bagaget. Beroende på slitage, vägg eller golvmontage ger vi råd på vilka material som är lämpligast.

Här kan du gå runt i utställningen och titta på olika miljöer, plocka kataloger och gärna sitta ner i vår fikahörna, där kan du i lugn och ro fundera, diskutera med oss om vad som är bäst för dig.

Tips & råd

Kakla inte våtutrymmen

Anlita behörig plattsättare för detta.

Planera noggrant

Planera noggrant,mät och räkna ut materialåtgång.

Testa

Testa genom att placera ut kakelplattorna innan arbetet påbörjas.

Passbitar

Bestäm var passbitarna ska placeras.

Efterjustera

Se till att du kan efterjustera genom att inte använda snabbtorkande fogmassa.

Kan man sätta kakel & klinker själv?

Är du händig och van att snickra brukar vi säga att du kan sätta kakel i torra utrymmen själv. Men du behöver vara noggrann och följa de instruktioner som finns till hands från tillverkarna. Vi svarar gärna på dina frågor och ger tips. Läs er gärna till mer om att arbeta med kakel och klinker i badrum här: www.bkr.se
Tänk även på att keramiska plattor är naturmaterial. Färger och nyanser lever och skiftar från olika tillverkningstillfällen. Levererade plattor kan därför avvika från förevisade prover vad avser färg, nyans och utseende i övrigt.

Kakel eller klinker?

Kakel används på väggar och är oftast glaserat. Tänk Kakelugn, så är det lätt att komma ihåg.

Klinker är ett mer kompakt lermaterial som tål högre belastning och slitage. Det används därför mest till golv, både inomhus och utomhus. Kan vara glaserat eller oglaserat.

Glöm inte stenplattor för uteplatsen. Du kan välja bland många olika material och färger och dessutom är det underhållsfritt. Mer information om Kakel & Klinker »